Hoofdtaak van de Commissie Communiceer is om ervoor te zorgen dat de leden geïnformeerd blijven (intern gericht) en dat onze stakeholders op de hoogte blijven over JCI Swentibold (extern gericht).

JCI Swentibold bestaat uit een actieve club jonge mensen die zichzelf en de omgeving willen verrijken door de organisatie van trainingen, events en activiteiten voor de leden onderling, maar ook voor de regio. Logisch dus dat hier voldoende over te berichten valt. De Commissie Communiceer houdt de eigen leden via de website op de hoogte van nieuwtjes en ontwikkelingen. Daarnaast vormt de website het uithangbordje voor de kamer en is dus de eerste bron van informatie voor mensen die meer over de kamer willen weten. Daarnaast beheert deze commissie de FaceBook pagina. Het wel en wee van de kamer kun je hier voor, na en ook tijdens events en vergaderingen volgen. Het professionele netwerk van de kamer en overige betrokkenen van de kamer is te vinden op de bedrijfspagina van JCI Swentibold op LinkedIn.

Naast het bijhouden van deze communicatielijnen heeft de Commissie Communicatie zich als doel gesteld om de communicatie binnen en buiten de kamer te monitoren. Zo houdt deze commissie mensen op de hoogte, niet alleen van de eigen events, maar ook van events en activiteiten van overige regionale, nationale en internationale kamers. Tenslotte heeft de commissie een actieve rol met betrekking tot de PR bij de organisatie van events.